18.06.2013

Semizotu Salatası

                                  semizotu salatası



  Arkadaşlar merhabalar. Fethiye' de yaz sıcakları başladı.  Yemeklerimizi yaparken, daha hafif olmasına, dikkat ediyoruz mecburen. . Bu günkü tarifim, salata çeşitlerinden. Komşumun annesi , köyden taze semiz otu getirmiş ,annemle hemen ayıkladık. Bol sirkeli suda beklettim.Salatanın yapılışı çok basit,
önce malzemeleri verelim, sonra yapılışına geçelim.
  • bir demet semizotu
  • küp şeklinde doğranmış iki domates
  • piyazlık doğranmış kuru soğan
  • kırmızı taze biber kıyılmış
  • yeşil sivri biber kıyılmış
  • zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • limon suyu
  • tuz

      Malzemeleri karıştıralım. Küçük bir kasede, zeytin yağı ,tuz, acı biber salçası ve limon suyu ile çırpalım. Bu sosu semiz otu salatamıza dökelim ve karıştıralım. Denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun.

15.06.2013

ÇİKOLATALI SUFLE

                                SUFLE ( ÇİKOLATALI )


         


           Merhabalar, bu gün tatlı yiyelim, tatlı konuşalım, diye sufle yaptım. Hem de çikolatalı. İki kişi olduğumuz için hazır paket suflelerden aldım. İçindeki toz karışımı tarifine göre pişirdim. Margarin yerine tere yağı kullandım. Bir çat bardağı sütle karışımı pişirdim. Altını kapattıktan sonra iki yumurta sarısını tahta kaşıkla karıştırdım. Ayrı bir kapta, iki yumurta akını, beyazlaşıncaya kadar ,çırptım. Karışıma bu yumurta aklarını da ekledim. Yine tahta kaşıkla karıştırdım. Isıya dayanıklı sufle kaplarını yağladım. İçine karışımı paylaştırdım . Dört kaseye yeterli oldu. Kabarması için ağzına kadar doldurmayın. Önceden ısınmış fırında ,210 derecede 11 dakika da pişirdim. Dakikasını geçirmeden çıkaralım. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ile süsleyelim.