23.05.2013

ISPANAKLI RULO BÖREK

                             RULO BÖREK ( ISPANAKLI )

   

             Herkese merhabalar diyorum. Dün, nazar erdirdim havaya, bu gün Fethiye'de güneş bulutların arasında. Olsun yeter ki bizim moralimiz düzgün olsun. Bu gün yemek tarifimden ziyade çayın yanında, tam ikindi kahvaltısı için, börek yaptım. Çok kolay, yapılışı basit bir börek. İşte tarifi önce malzemelerimiz :
  • 4-5 yufka
  • yarım kilo ıspanak
  • yarım kalıp peynir
  • 2 yumurta
  • sıvı yağ

22.05.2013

BİBER DOLMASI ( ETLİ )

                               ETLİ BİBER DOLMASI





               Pırıl pırıl ,güneşli bir günde ,Fethiye'den sıcacık merhabalar. Sevgili blog arkadaşlarım nasılsınız ?Semt pazarından küçük küçük dolmalık biber aldım. Biber dolmasını çok sevdiğim için ,hemen gelir gelmez malzemeleri hazırladım. Biberlerin içindeki tohumlarını ayıklayıp, yıkadım. Dolmanın etli iç harcını hazırladım.Küçükken ,annem dolma pişirdi mi, ev mis gibi kokardı. O koku hala burnumdadır. Anne yemeği başka tabi...Şimdi eskilere dalarsam çıkamam biz en iyisi yemeğimizin malzemelerine geçelim.
  • 300gr kıyma
  • bir küçük kahve fincanı pirinç. ( daha az ve ya çok koyabilirsiniz)
  • iki yemek kaşığı ince bulgur
  • yarım demet maydanoz ve dere otu
  • bir kuru soğan
  •  taze sarımsak
  • çekilmiş karabiber,
  • tuz
  • domates veya bir yemek kaşığı salça




      Kıymalı iç harcını derin bir kasede hazırlayalım. Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım. Maydanoz ve dereotunu kıyalım. Karabiber ve tuz ekleyelim. Bir yemek kaşığı salça ile biraz sulandıralım. Pirinç ve ince bulguru, ayıklayıp, yıkadıktan sonra , ilave edelim.
Yıkadığımız biberlerin içine bir yemek kaşığı ile dolduralım. Üzerlerine ister domates kabuğu ile ister kendinden kapak yapabilirsiniz. Üzerine sıvı yağ ve suyunu koyalım. Taze sarımsakları üzerine kıyalım. Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun...

20.05.2013

TON BALIKLI YEŞİL SALATA

                                 yeşil salata ( ton balıklı )

  




               Arkadaşlar merhabalar, vicdan azabından sonra, yine diyet menüme döndüm. Ton balıklı ,nar ekşili salatamı, büyük bir zevkle hazırladım. Marul ,taze nane, dere otu ,kuru soğan, domates ,salatalık ,maydanozu ayıklayıp, yıkadıktan sonra, kıyalım. Limonsuyu, nar ekşisi ve sızma zeytin yağını bir kasede tuzuyla birlikte çırpalım.,Büyük bir salata kasesinde hepsini karıştıralım. Bir kutu ton balığını  paylaştıralım. Arzuya göre mısır da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.


19.05.2013

DEREOTLU POĞAÇA

                                 dere otlu poğaça nasıl yapılır ?