17.05.2013

ÇİKOLATA PARÇACIKLI MUFFİNLER

                   MUFFİNLER ( ÇİKOLATA PARÇACIKLI )


 

16.05.2013

MENEMEN YEMEĞİ

                                     MENEMEN YEMEĞİ


    

   Herkese merhabalar, yine istemeden ara vermek zorunda kaldım, bu aralar tariflerime . Bundan sonra daha sık görüşürüz inşallah. Anneler gününü çok güzel geçirdik ,Antalya'dan abimler sürpriz yaptılar. Hep beraber, Fethiye' yi  gezdik, zaman nasıl geçti anlayamadık.


                                                             ANNELER GÜNÜMÜZ

11.05.2013

ALİ NAZİK YEMEĞİ

                              ALİ NAZİK YEMEĞİ



    Merhabalar çok sevgili blog arkadaşlarım. Şimdiden anneler gününüzü kutlarım.Bu gün Ali nazik yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.Hatta çekimleri de balkonda yaptım. Yemeğimizi de balkonda yedik .Daha fazla lafı uzatmadan yapılışına geçelim. Yörelere göre yapılışı farklı olabiliyor. Ben kıymalısını yaptım kuş başı etli de çok güzel oluyor.
     Malzemelerine gelince :
  • üç orta boy patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • bir kuru soğan
  • iki ve ya üç diş sarımsak
  • arzu ederseniz domates, biber de koyabilirsiniz.
  • yoğurt
yapılışı : Patlıcanları közleyelim.ve kabuklarını temizleyelim.  Ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Yoğurdun içine dereotu kıydım . Mutlaka deneyin, bakla  ve kabak yemeklerinde çok güzel oluyor. Ablamdan öğrendim, ona da buradan teşekkür ediyorum.
   

   Gelelim kıymalı harcı hazırlayalım. Tavada önce kıymayı suyunu salıp, çekene kadar soteleyelim. Üzerine önceden hazırladığımız, küp şeklinde kıydığımız, yemeklik soğanı ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra karıştıralım.




           Közlediğimiz patlıcanları küçük parçalarda kıyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Büyük bir servis tabağında daha güzel oluyor sunumu. Daha sonra kıymalı harcını eşit miktarda ekleyelim.  Dere otu veya maydanoz gibi yeşilliklerle süsleyelim. Afiyet olsun.