DAMAT PAÇASI
|
MUTFAKTA MUTLUYUM |
Geçenlerde öğrenip, hemen denediğim, bu yemeği sizlerle paylaşmak için, sabırsızlanıyorum. Trakya yöresine ait olan, bu yemek çok lezzetli mutlaka denemenizi öneriyorum. Malzemeler :
- 4-5 yufka
- 5-6 tane tavuk pirzola
- tane karabiber 2-3 tane
- Büyükçe bir bardak tavuk suyu
- Bir su bardağı yoğurt
- Üç yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı tere yağ
- dövülmüş iki diş sarımsak
- pul biber
- kuru nane
yapılışı :
1-Bir tencereye tavuk pirzolalarını ve üzerine beş bardak suyu ,tuzu,tane karabiberi ilave edip, ocağın altını yakalım. Taşmaması için kapağı yarı kapalı şekilde kapatalım.
2-Yufkaları elimizle koparıp, yağlı tepsiye yerleştirelim. Fırında kızartalım. Üstü pembeleşince çıkaralım.( Arzu edilirse küçük rulolar kesip, tepsiye koyabilirsiniz.)
3-Ayrı bir tencerede tavuk suyunda unu ve yoğurdu çırparak karıştıralım, dövülmüş sarımsak ilave edelim. Un kokusu gidene kadar pişirelim. Muhallebi gibi oluyor.
4-Kızarmış yufkaların üzerini, ilk önce tavuk suyunu gezdirelim, biraz suyunu çekmesini bekleyelim.
5-Haşlanmış tavuk pirzolaları didikleyelim. Bu et parçalarını yufkaların üzerine serpiştirelim.
6-Hazırladığımız sosu da eşit miktarda dökelim.
7-Tekrar kızgın fırına alalım.
8-Sosla birlikte, kısa bir bir süre daha, pişirelim.
9-En son olarak ,fırından çıkardığımız, yufkalı tavuk etlerinin üzerine tere yağ ,pul biber ve naneyle ocakta kızdırıp, eşit miktarlarda dökelim, afiyet olsun...
|
AFİYET OLSUN
|