KEREVİZ YAPRAKLI ÇORBA
Kış aylarının vaz geçilmezi çorbalar...
İçimizi ısıtan bir kase çorba, hele damak tadımıza uygunsa, içtikçe içeceğimiz gelir. İşte böyle lezzetli bir çorba çeşidimiz var bu gün. Cuma günü, köy pazarından aldığım kerevizlerin, yemyeşil yapraklarını değişik bir şekilde değerlendirmek için çorba yapmayı düşündüm. Araştırırken bu çorba tarifini buldum. Lafı daha fazla uzatmadan yapılışına geçelim.
- Bir demet kereviz yaprağı
- İki kırmızı biber
- Bir kuru soğan
- iki yemek kaşığı sıvı yağ ve ya tere yağ
kereviz yapraklı çorbamızın yapılışı
Bir tavanın içinde kuru soğanı yemeklik doğrayıp soteleyelim. Kırmızı biberleri ince kıyalım. Ben pek ince kıymadım daha sonra doğrayıcıdan geçireceğim için. İnce kıydığımız, kereviz yapraklarını ilave edelim, birlikte soteleyelim.
Terbiyesi için malzemeler:
- Üç kaşık un
- Bir kase yoğurt
- yarım limon suyu
- yarım çay bardağı su
ayrı bir kasede yoğurt, un,su ve limon suyu ile terbiyesini hazırlayalım.
Bir tencerede et suyunu kaynatalım, hazırladığımız terbiyeyle yavaş yavaş karıştıralım. Bu terbiyeli çorba suyumuza ,daha önceden sotelediğimiz kereviz yapraklarını karıştıralım. Bir taşım kaynatalım . En son çorba kasesine koyup, servise hazır hale getirelim.
Arzu ederseniz çorbanın içimi kolay olsun diye,sebzeleri küçültmek için rondodan geçirebilirsiniz. Çok lezzetli yapımı kolay, hem faydalı mutlaka yapmanızı önereceğim tarifler arasında. Afiyet olsun.